24-07-04

KRC verus Leiria in halve finale Intertoto

Aanstaande donderdag om 20.00 zal Genk in eigen stadion de heenwedstrijd in de halve finale van de Intertoto Cup afwerken. De tegenstander is het Portugese UD Leiria. De Portugezen wonnen zaterdagavond in eigen huis met 2-1 van het Russische Shinnik. Ook de heenmatch in Rusland werd gewonnen en dit met ruime 1-4 cijfers.

 

De Portugese club eindigde afgelopen seizoen tiende in Portugese Super Liga. União Desportiva de Leiria is een typische Portugese tegenstander die beschikt over de nodige technische bagage. De Braziliaanse inbreng is met onder andere doelman Hélton (6-voudig international), de verdedigers Gabriel en Edson en middenvelder Caíco niet gering. In het tussenseizoen trok Leiria ook de voormalige Kroatische international Petar Krpan aan. De aanvaller die afgelopen jaren in eigen land bij Hajduk aan de slag was is een oude bekende in Portugal. Krpan testte naar verluid ooit op een blauwe maandag bij KRC Genk.

 

Genk zal de return afwerken op woensdag 4 augustus in het prachtige Dr. Magalhães Pessoa Stadion van Leiria. Deze tempel werd speciaal voor Euro 2004 opgetrokken, Kroatië, Frankrijk en Zwitserland werkten er enkele van hun groepsmatchen af.

 

Meer info over Leiria op:

 

http://www.euro2004.com/portugal2004/city=63257/index.html


19:06 Gepost door Petro | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Het einde? Ik ben er bijna zeker van dat ze na de stunt tegen Dortmund eruitvliegen tegen deze ploeg.... Tenzij ze met dezelfde instelling spelen, maar dat is natuurlijk absoluut niet vanzelfsprekend...

Gepost door: Bert | 25-07-04

woensdag om 18u Match is niet donderdag maar woensdag om 18u

Gepost door: Mark | 26-07-04

De commentaren zijn gesloten.